Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

4 retete de deserturi traditionale romanesti

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

 Ce-ai zice daca ai incerca niste galuste cu prune, papanasi cu dulceata de fructe de padure, o placinta dobrogeana aburinda sau doua-trei bucati de prajitura cu foi de miere? Daca vrei sa incerci sa le prepari acasa, iata de ce ingrediente ai nevoie:

4 retete de deserturi traditionale romanesti

4 retete de deserturi traditionale romanesti

Galusti cu prune

Galusti cu prune
Galusti cu prune

Ingrediente:

Aluat:

200 gr piure de cartofi (obtinut din cartofi fierti si pisati)

sare

un ou

5 – 6 linguri cu varf de faina

20 – 25 de prune brumarii fara samburi

Crusta:

2 cani de pesmet

5 – 6 linguri de zahar

½ lingurita scortisoara

150 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se pune intr-un vas piureul de cartofi, peste care se adauga oul si faina si se framanta aluatul obtinut pana cand nu se mai lipeste de maini. Se imparte in doua aluatul si se formeaza cate un sul din fiecare, care se taie in bucati de 10 – 12 bucati. Din fiecare bucatica se formeaza un cerc in mijlocul caruia se aseaza o pruna. Se inveleste pruna in aluat formandu-se galusca.

Intr-un alt vas se pune aproape un litru de apa si se da in clocot. Galustele obtinute se fierb in apa pana cand se ridica singure la suprafata. Se scot si se scurg, apoi se tavalesc in pesmetul prajit intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumeneste frumos, impreuna cu scortisoara si cele 5 – 6 linguri de zahar. este un desert traditional extrem de delicios!

Prajitura cu foi de miere

Prajitura cu foi de miere

Prajitura cu foi de miere


Ingrediente:

Foi

2 linguri miere de albine

un ou

50 g unt

200 g zahar

250 – 300 g faina

½ lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie

sare, zahar vanilat, coaja si zeama de lamaie

Crema de lamaie:

250 g zahar

3 linguri amidon alimentar

500 ml lapte

200 g unt

sucul unei lamai mari

zahar vanilat, gem acrisor (mure, visine, caise)

Mod de preparare:

Pentru acest desert, ouale se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga untul moale si mierea de albine. Compozitia se amesteca la bain-marie pana cand se topesc untul si zaharul. Se stinge focul si se adauga bicarbonatul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se imparte aluatul in 3 si se intinde fiecare foaie pe blatul de lucru pudrat cu faina in prealabil. Se coace fiecare foaie pe dosul unei tavi tapetate cu foaie de copt – 15 minute la foc potrivit. Dupa ce se coc, se desprind usor de pe tava si se lasa la racit.

Crema: se amesteca pe foc zaharul cu laptele, intr-o cratita de inox. Se adauga amidonul si se amesteca incontinuu ca sa nu se faca cocoloase, pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga treptat zeama de lamaie si untul moale. Incepeti asamblarea prajiturii: peste prima foaie de aluat se intinde jumatate de crema rece; se aseaza a doua foaie, peste care se pune gem, apoi cea de-a treia foaie, restul de crema. Prajitura se lasa la rece peste noapte (minim 3 ore). Se taie cubulete si se serveste pudrata cu zahar. Este divina! Simti cum se topesc foile in gura, iar gustul acrisor al cremei de lamaie este foarte racoritor.

Papanasi

Papanasi

Papanasi


Ingrediente:

300 g branza de vaci

2 oua

150 g faina

75 g zahar

2 linguri gris

zahar vanilat

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

coaja de la o lamaie, sare

smantana si dulceata de fructe de padure pentru ornat

Mod de prparare:

Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, grisul, praful de sare si zaharul vanilat. Separat, se amesteca branza de vaci si ouale, apoi se toarna treptat amestecul de faina si gris, pana cand se formeaza un aluat moale. Se iau bucati de coca si se tavalesc prin faina modeland o bila care se aplatizeaza cu palmele. Bila se gaureste in mijloc. Papanasii astfel modelati se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incingeti uleiul, in care prajiti apoi papanasii unul cate unul, la foc mediu, pana se rumenesc usor. Se scot din tigaie si se scurg de uleiul in exces. Se servesc pe farfurie, stropiti cu smantana si dulceata de fructe de padure. Mmmm, sunt deliciosi!

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana


Ingrediente:

1 pachet foi de placita

500 g telemea sau combinata (telemea si branza de vaci)

500 ml smantana

6 oua

150 ml ulei

Mod de preparare:

Branza sfaramata (sau rasa) se amesteca impreuna cu 3 oua batute si cu jumatate din cantitatea de smantana. Se iau cate 2 foi de placinta si se ung cu ulei (cu ajutorul unei pensule), dupa care se intinde umplutura si se ruleaza. Se aseaza rulourile unul langa altul, intr-o tava unsa cu ulei.

Se bat celelalte 3 oua si se amesteca cu smantana ramasa. Compozitia se toarna peste rulourile din tava si se intinde. Se coace placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se rumeneste frumos.

Se serveste calda, langa un pahar de lapte batut sau un pahar de vin!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!