Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O friptura suculenta in doar 15 minute. Carnea de porc slaba poate fi destul de uscata si tare atunci cand este pregatita pe gratar. Alegeti in schimb bucati de scăricică de porc sau costiţe invarstate cu putina grase, pentru a obtine o friptura cu adevarat suculenta.
Fripturi la grătar cu rozmarin
scăricică de por
c sau costiţe
- boia dulce şi iute
- sare
- piper
- rozmarin
- 1 ceapă roşie
- garnitură de cartofi
- 1 legatura mărar
Mod De Preparare:
1. Se taie carnea de porc bucăţi mai mari şi groase pentru a nu se arde şi usca la preparare.
2. Carnea se crestează în diferite locuri pentru a se pătrunde bine pe grătar. Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă câteva minute la rece.
3. Separat, se pregăteşte grătarul, se încinge şi se unge cu jumătate de ceapă. Se aşază bucăţile de carne pe grătar, pe deasupra se pun rondele de la cealaltă jumătate de ceapă şi se lasă 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă pentru a se rumeni bine.
4. După ce s-au făcut, se presară crenguţe de rozmarin pe deasupra şi se acoperă cu o folie câteva minute până se servesc. Separat se pregătesc cartofii pentru garnitură, fie fierţi şi gratinaţi, fie copţi pe grătar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.