Una din mâncărurile tradiţionale din Lituania este Svilpikai. Principalul ingredient al acestui fel de mâncare sunt cartofii fierţi cu coajă, dar foarte des se folosesc şi cartofii piure rămăşi de ieri sau alaltăieri. Se servesc ca felul doi, fierbinţi şi cu sos de ciuperci, smântână sau maioneză.
Svilpikai din cartofi |
1 kg de cartofi
1 ou
1/2 pahar de făină
1 lingură de amidon
sare
piper negru
Mod de preparare:
1.Cartofii se fierb şi se curăţă de coajă.
2Se dau pe răzătoarea marea, se adaugă restul ingredientelor, se amestecă şi se frământă aluatul.
3.Alautul se întinde cu sucitorul şi se taie în formă de romburi nu prea mari.
4.Se pun în tava unsă cu ulei şi se coc timp de 10-15 minute pănă se rumenesc, în cuptorul preâncălzit la 200 de grade. Apoi se întorc şi se mai coc până iarăşi se rumenesc.
5.Mâncarea gata poate fi servită fără nimic sau cu sos de ciuperci, smântână sau maioneză.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.