Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi este una din cele mai bune fripturi de porc la cuptor. Friptura de porc este frageda , suculenta , aromata si delicioasa. Sosul de rosii cu usturoi este preferatul meu pentru carnea de porc. Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi este friptura perfecta pentru weekend , ocazii speciale sau sarbatori.
Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi |
- 1 kg carne de porc
- 100 ml sos de rosii
- 1 buc capatana de usturoi mare
- 100 ml ulei
- 150 ml apa
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Curatam
si pisam usturoiul cu ajutorul unei prese de usturoi. Punem putina sare peste usturoiul pisat si amestecam
dupa care adaugam treptat uleiul.
Adaugam sosul de rosii. Urmeaza sa adaugam apa si avem sosul pregatit. Punem jumatate
din cantitatea de sos in tava pe care o vom folosi. Asezam carnea in tava si o condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intoarcem carnea si o condimentam si pe aceasta parte dupa care turnam
sosul ramas. Acoperim tava cu folie de aluminium si o bagam in
cuptorul preincins la 200 C pentru 60 de minute dupa care indepartam
folia , coboram temperatura la 180 C si lasam carnea pentru inca 15
minute.
Friptura se serveste cu garnitura preferata si cu o salata.Noi o servim cu cartofi prajiti.
In
cazul in care serviti friptura de porc cu cartofi prajiti va recomandam o salata de cruditati.
Sper sa o incercati. Spor la treaba si Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.