Pestele
este unul dintre cele mai delicioase feluri de alimente. Este
ingredientul-minune al oricarei diete, regim alimentar sau post. Va oferim o
reteta de peste la cuptor cu rosii si usturoi.
Peste la cuptor cu rosii si usturoi |
Ingrediente:
- 1.5 kg peşte proaspăt
- 1 lămâie
- 4-5 linguri ulei
- 200 ml vin alb
- 1-2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 1-2 foi dafin
- 1 lingura pastă de roşii
- sare, piper
- piper boabe
Mod de preparare:
1. Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă, apoi se crestează la 1-2 cm, se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece 15 minute. Se încinge cuptorul.
3. Se pune în cuptorul încins şi se lasă 50-60 minute. Se unge din când în când cu sosul din tavă, iar dacă este cazul se mai adaugă câteva linguri de apă. Când se serveşte, se ornează cu verdeaţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.