Aceasta este o reţetă de pârjoale dintr-o carte foarte veche de bucate şi este deosebit de gustoasă şi aromată. Preparaţi aceste pârjoale şi surprindeţi-i pe cei dragi cu o cină deosebită.
O reţetă rară de PÂRJOALE |
500 g de carne tocată
1 pahar de orez fiert
1 ou
1/2 de varză de mărime medie
morcov
ceapă
1 legătură de verdeaţă
sare
piper negru
ulei
pesmeţi măcinaţi
Mod de preparare:
1.Ceapa se toacă, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se prăjesc într-o cantitate mică de ulei.
2.Se adaugă varza tăiată fin, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă până varza este gata. Se lasă să se răcească.
3.Carnea se amestecă cu orezul, varza, morcov, ceapa, oul, verdeaţă tocată, sarea şi piperul negru.
4.Cu mâinile umede se formează pârjoalele şi se tăvălesc prin pesmetul măcinat.
5.Se prejesc pe ambele părţi în tigaia încinsă cu ulei.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.