Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Îmi place carnea
asociată cu sosuri dulci. O reminiscență a bucătăriei austro-ungare am
spune. Așa că azi vă propun această rețetă, care merită încercată.
INGREDIENTE:
Pulpe de rata cu chutney de smochine |
-4 pulpe de rata
-sare,piper
Pentru chutney
-un borcan chutney de smochine
-2 boabe de ienibahar zdrobite
-2 cuisoare
-un varf de cutit de scortisoara
-un varf de cutit de fulgi de ardei, optional
-o lingura de otet
MOD DE PREPARARE:
1.Se
presară pulpele de rață cu sare, piper, se masează.
2.Se
rumenesc pulpele într-o tigaie antiaderentă, câte 2-3 minute pe ambele părți,
după care se transferă cu grăsimea pe care o lasă cu tot, într-o tavă sau alt
vas termorezistent, uns cu ulei dacă mai este nevoie. Se acoperă tava cu folie
de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de aproximativ
15 minute, după care se scoate folia și se continuă coacerea încă 15 minute sau
până ce pulpele sunt frumos rumenite și pătrunse.
3.Pentru că sosul ăsta chutney pe care l-am
cumpărat mi s-a părut că are nevoie de ceva condimentare, am vărsat conținutul
într-o crăticioară, am adăugat cuișoarele, scorțișoara, fulgii de ardei și
oțetul. Dacă e nevoie se mai adaugă 2 linguri de apă și se
lasă la fiert la foc mediu, până ce sosul se formează de consistența dorită. Se
asezonează cu sare și piper.
4. Se
servește friptura stropită cu sos chutney alături de garnitură, un piure de
cartofi cu parmezan.
Poftă
bună !
Ce este un chutney:
Chutney
este o denumire englezeasca pentru un preparat
picant, un sos de fapt, ce însoțește un fel principal, fie el cu carne, fructe sau legume. L-am gasit la Lidl.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.