Aceasta reteta este una care nu necesita prea multe prezentari, pentru unii este cunoscuta si mult iubita, iar altii nici nu au auzit de ea pana acum. Asa ca, haideti sa va povestesc eu cum se face:
Ardei umpluti cu cartofi |
- 6 ardei maricei
- 1,5 kg de cartofi
- 2-3cepe
- 50 ml ulei
- 2-3 linguri bulion de casa
- sare
- piper
- 1 legatura de verdeata (marar, patrunjel)
Mod de preparare:
In prima faza punem cartofii la fiert. Cand sunt gata, ii lasam la racit si dupa aceea ii curatam de coaja.
Ii taiem cubulete nici prea mici, nici prea mari si ii punem deoparte intr-un bol.
Intr-o cratita sau tigaie punem ulei la incins peste care adaugam ceapa tocata marunt si putina apa.
Cand ceapa este patrunsa, peste ea punem bulionul. Mai lasam cateva minute si adaugam si cartofii, amestecam foarte bine sa se omogenizeze totul si dam gust adaugand sare, piper si verdeata.
Cu acest amestec obtinut umplem ardeii pe care ii vom aseza intr-o tava cu ulei.
Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Ii lasam pana cand coaja acestora este coapta.
Cand sunt gata, presaram peste ei multa verdeata.
Sfatul Mesteru'-lui:
-daca ardeii sunt carnosi si tari ii punem in apa fiarta si ii lasam sa dea 2-3 clocote.
-la aceasta reteta se folosesc cartofi cu coaja roz, care nu se fac piure, ci raman tari.
Acesti ardei umpluti cu cartofi deliciosi pot fi serviti foarte bine cu o salata de vara sau cu muraturi, sunt gustosi si usor de facut.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.