Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Treci postul mult mai usor daca ai idei variate din care sa te inspiri, iar tocanita de ardei copti este atat de usoara si rapida, incat sigur o vei pregati si dupa ce trece postul. Merge de minune mai ales vara, cu ardei romanesti aromati si proaspeti, dar si in extrasezon cu ardei conservati.
Tocanita de ardei copti |
- Coace ardeii pe plita, in tigaie sau la cuptor, pana ce se inmoaie bine. Curata-i si lasa-i deoparte. Toaca ceapa si usturoiul marunt, apoi caleste-le in uleiul de masline pentru 4-5 minute, agitand legumele constant, pentru a se gati uniform.
- Pune ardeii taiati fasii lungi sau cuburi peste ceapa, adauga 4-5 linguri de apa si lasa tocanita la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute. Adauga rosiile cuburi si un praf de sare, amesteca bine si pune din nou capacul cratitei.
- Dupa alte ~10 minute (mai adauga putina apa, daca e necesar), da tocanita de pe foc, potriveste-o de sare si piper, apoi presara patrunjelul tocat marunt.
- Serveste tocanita de ardei copti cu o lingura de smantana/iaurt, daca mananci de dulce, sau cu putina smantana vegetala, daca tii post. Alaturi, poti servi si o portie de mamaliguta.
Sfat util:
✽ Daca ai ardei copti conservati, ii poti folosi pentru a prepara aceasta tocanita. Va dura chiar mai putin astfel, insa gustul va fi putin diferit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.