Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aripioare cu ardei copti, boabe de fasole si cuburi de dovlecel in sos rosu dulce acrisor. O mancare sanatoasa si usor de pregatit cand timpul nu tine cu noi. Gustul este delicios si boabele de fasole sunt ca o surpriza pentru papilele gustative.
Aripioare cu ardei copti si boabe de fasole |
| 6-8 buc aripioare de pui |
| 5-6 buc ardei capia copti |
| 1 buc dovlecel |
| 1 cutie mica sau 200 g fasole boabe |
| 4 buc rosii |
| 2 buc potrivite ceapa |
| sare si piper negru |
| 1/2 lingurita zahar |
| cimbru, marar proaspat o legatura |
4-5 linguri
uleiMod de preparare:Ardeii capia se coc pe plita la gratar ori in cuptor
apoi se curata si se taie fasii. Aripioarele se prajesc putin si pe o
parte si pe alta intr-o tigaie cu ulei. Scoateti aripioarele si caliti
ceapa taiata julien pana se moaie usor. Rosiile decojite se taie
cubulete (se poate folosi si din borcan) si se adauga peste ceapa.
Lasati la calit sa se dizolve putin rosiile si adaugati ardeii copti. Dovlecelul se taie cuburi sau rondele. Sarati cu putina pe deasupra, lasati 1-2 minute si adaugati in tigaie pe foc. Presarati cimbru sau o crenguta verde, condimentati cu sare, piper, zahar dupa gust, puneti aripioarele pe deasupra urmat de boabele de fasole. Fierbeti la foc incet pana scade putin sosul. Opriti focul si serviti cu marar verde pe deasupra, merge de minune si aduce un plus de prospetime. Pofta buna si spor la gatit, se merita! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.