Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Iti plac eclerele la nebunie, mai ales crema bogata din interiorul lor? Ei bine, folosind trucul de mai jos, obtii aceleasi bunatati fara a mai aprinde cuptorul!
Eclere cu ciocolata fara coacere |
Ingrediente:
1 pachet piscoturi
Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
2 linguri amidon
3 linguri zahar
4 galbenusuri
esenta/baton de vanilie
un praf de sare
Pentru sirop:
200 ml apa
150 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Pentru glazura:
120 g ciocolata cu lapte
60 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
- Amesteca toate ingredientele pentru crema intr-o cratita mica si da-o la foc, amestecand continu, pana cand crema se ingroasa. Lasa crema de vanilie la racit.
- In rastimp, prepara siropul, amestecand apa cu zaharul la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga zeama de lamaie si lasa siropul sa se raceasca.
- Da jumatate din numarul de piscoturi prin sirop cate 3-4 secunde, apoi asaza-le pe o tava.
- Pune crema de vanilie in pos si orneaza cu crema de vanilie deasupra fiecarui piscot. Deasupra, asaza alte piscoturi date prin sirop.
- Incalzeste smantana pentru frisca pana da in clocot, apoi toarn-o peste ciocolata taiata cat mai marunt. Dupa 1-2 minute amesteca pana obtii o glazura omogena.
- Toarna glazura deasupra fiecarui ecler si da-le la rece pentru ~o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.