Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Reteta de tocanita cu carne de pui si ciuperci este una din cele mai simple, mai gustoase si mai usor de pregatit.
TOCANITA CU CARNE DE PUI SI CIUPERCI |
INGREDIENTE:
4 pulpe de pui
4 cepe maricele
2 catei de usturoi
1 morcov
300-400 g ciuperci champignon
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei Kapia mai mic
50 ml vin alb
1 frunza mica dafin
2 frunze busuioc
2-3 crengute cimbru
200 ml suc de rosii
1 lingura bulion
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE:
Punem la calit in uleiul bine incins, pulpele de pui spalate bine, sub jet de apa. Cand acestea sunt prajite le scoatem si punem la calit ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa. Adaugam pe rand ciupercile taiate felii, ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.
Cand toate legumele devin moi, adaugam puiul, sucul de rosii, bulionul, boia de ardei, usturoiul tocat marunt, verdeturile, sare si piper. Turnam 300 ml apa si vin si punem la fiert, la foc mediu, in jur de 20 minute.
Daca se evapora prea repede lichidul vom mai completa cu putina apa si avem grija sa amestecam din cand in cand.
O servim fierbinte, cu mamaliga calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.