Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Gatitul e o pasiune cu care te nasti,pe parcursul vietii doar o aprofundezi! Daca va face placere ma puteti urmari. Va astept cu drag!
Escalop de porc cu ciuperci și cus-cus cu legume |
-
Pt escalop
-
8 felii cotlet fără os
-
1 buc ceapă
-
1 cățel usturoi
-
1 buc ardei gras
-
1 conservă ciuperci champignon
-
după gust sare, piper, boia dulce
-
după necesitate făină
-
după preferințe pătrunjel verde
-
Pt cus-cus
-
200 g cus-cus
-
3-4 căni căni apa
-
1 buc ceapă
-
1 buc ardei gras
-
1 buc morcov
-
3 buc dovlecei (zucchini)
-
după gust sare, piper, boia dulce
- după preferință mărar, pătrunjel verde
Mod de preparare:
-
Batem feliile de cotlet ca pt șnițele, le condimentăm apoi le trecem prin făină, eliminând excesul și le rumenim în puțin ulei, pe ambele părți, apoi le scoatem pe o farfurie și le păstrăm la cald. În aceeași tigaie adăugăm legumele tocate mărunt, le călim 4-5 minute, apoi adăugăm și ciupercile scurse și limpezite. Mai lăsăm la călit câteva minute. Condimentăm după gust, repunem carnea și apa cât să acoperim bine totul și lăsăm la foc mediu, acoperite cu capac.
-
Când sosul s-a îngroșat (la nevoie adăugăm câte puțină apă fierbinte), asezonăm de sare și piper și adăugăm pătrunjelul.
-
Călim legumele (în afară de dovlecei) tăiate mărunt, în puțin ulei, apoi adăugăm dovleceii și mai lăsăm să se călească până aceștia se înmoaie, adăugăm cușcuș-ul și condimente, călim încă un minuțel, apoi adăugăm apa și lăsăm la fiert, la foc mic, amestecând din când în când, până acesta este bine gătit (la nevoie mai adăugăm apă fierbinte). Asezonăm de sare și piper, iar la final verdeață tocată fin.
-
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.