Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi copți cu carne tocată, roșii și cașcaval

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Deși ingredientele acestui fel de mâncare sunt foarte simple, rezultatul este surprinzător: cartofii copți cu carne tocată, roșii și cașcaval sunt suculenți, sățioși, aromați și fini!
Cartofi copți cu carne tocată, roșii și cașcaval

Cartofi copți cu carne tocată, roșii și cașcaval


INGREDIENTE:

-600 g de cartofi;
-550 g de carne tocată;
-3 roșii;
-120 g de cașcaval;
-o ceapă;
-2-3 căței de usturoi;
-½ linguriță de sare;
-½ linguriță de ierburi italiene;
-o linguriță de boia de ardei dulce;
-piper negru măcinat — după gust. 

MOD DE PREPARARE:

1.Mărunțiți ceapa și usturoiul cu ajutorul blenderului. Adăugați-le în bolul cu carnea tocată. Asezonați compoziția cu sare și condimente - ierburi italiene, boia de ardei dulce și piper negru măcinat. Amestecați foarte bine.
2.Modelați biluțe din compoziția de carne.
3.Curățați, spălați și uscați cartofii. Tăiați-i în rondele cu grosimea de circa 1 cm, folosind fie un cuțit obișnuit, fie unul zimțat. Ca să nu-și modifice culoarea, puneți-i într-un bol cu apă.
4.Puneți o biluță de carne tocată pe o feliuță de cartof și aplatizați-o ușor cu degetele. Apoi acoperiți-o cu încă o felie de cartof, presând ușor cu mâna, ca să le lipiți.
5.Așezați rondelele de cartofi și carne tocată într-o tavă unsă cu puțin ulei, sub formă de cercuri concentrice, începând de la margine.
6.Pasați roșiile cu blenderul. Răspândiți-le pe suprafața ingredientelor din tavă.
7.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți cartofii și carnea pe parcursul a circa 40 minute. Orientați-vă după gradul de preparare al cartofilor, verificându-i prin înțeparea cu scobitoarea.
8.Cu 5 minute înainte de terminarea timpului de coacere presărați mâncărica cu cașcavalul ras. Acesta trebuie să se topească.
9.Serviți cartofii copți cu carne tocată, roșii și cașcaval!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!