Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Nu va spun nimic, va las sa reteta cand o sa puteti sa-l incercati. Si dupa aceia, am sa va astept cu impresii, de la cald desigur!
Friptura de carne tocata la tava |
3 oua
1 legatura de ceapa verde
1 ardei capia mare rosu
1 morcov mediu
1 ceapa rosie
5 catei de usturoi mari
5 linguri ulei
1 lingura plina de mustar
1 lingura si jumatate de sare - dupa gust
piper
un praf de turmeric
100 ml suc de rosii cu ardei
1/2 lingurita cimbru uscat
3 linguri fulgi de ovaz
2 linguri apa minerala
o tava dreptunghiulara
MOD DE PREPARARE:
Intr-o
tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa rosie tocata cu usturoiul
tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.- 3 sau 4 minute.
Se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa verde, morcovul si ardeiul capia.
Intr-un vas mare se pune carnea tocata si peste ea, ceapa cu usturoiul pe care le-am sotat si racit,, ouale, fulgi de ovaz, sarea, apa minerala, mustarul, sucul de rosii si ardei, piperul. Se amesteca sa se omogenizeze bine compozitia.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se aseaza compozitia, se niveleaza si se coace la cuptorul incins la 180 de grade timp de o ora. Este posibil in functie de cat de bine este rumenita friptura sa mai fie nevoie de inca 10 sau 15 minute.
Se taie fara probleme calda si se portioneaza cum doriti.
Se poate servi, mai ales la felul principal alaturi de piure de cartofi si de legume. Merita probata! Mancati cu incredere!
Se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa verde, morcovul si ardeiul capia.
Intr-un vas mare se pune carnea tocata si peste ea, ceapa cu usturoiul pe care le-am sotat si racit,, ouale, fulgi de ovaz, sarea, apa minerala, mustarul, sucul de rosii si ardei, piperul. Se amesteca sa se omogenizeze bine compozitia.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se aseaza compozitia, se niveleaza si se coace la cuptorul incins la 180 de grade timp de o ora. Este posibil in functie de cat de bine este rumenita friptura sa mai fie nevoie de inca 10 sau 15 minute.
Se taie fara probleme calda si se portioneaza cum doriti.
Se poate servi, mai ales la felul principal alaturi de piure de cartofi si de legume. Merita probata! Mancati cu incredere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.