Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dovlecei în straturi la cuptor cu carne și brânză

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceasta este o rețetă de sezon, fără îndoială, dar este și mai mult. E genul de mâncare ieftină, dar minunat parfumată și foarte gustoasă, care adună toată familia în jurul mesei.
Dovlecei în straturi la cuptor cu carne și brânză

Dovlecei în straturi la cuptor cu carne și brânză

Ingrediente:

1200-1300 dovlecei
700 de grame de carne tocată
50 de ml de ulei de măsline
1 ceapă de mărime medie 
2 morcovi mici
țelină cât 1 ou
3 căței zdraveni de usturoi
1 kilogram de roșii pasate
120 de grame de parmezan răzuit
350 de grame de mozzarella feliată
busuioc proaspăt
sare și piper
2-3 roșii proaspete feliate și câteva frunze de busuioc proaspăt, pentru deasupra

Mod de preparare:

Prepararea sosului

1. Am curățat și tocat fin legumele. Am încins uleiul într-o tigaie largă și adâncă și am adăugat ceapa, morcovii, țelina, usturoiul zdrobit și un praf de sare. Am călit legumele la foc mediu-mic, amestecând frecvent, timp de 7-8 minute.
2. Am adăugat carnea, toată deodată. Am amestecat continuu, încercând să desfac bulgărașii de carne în care carnea tocată are tendința să se adune. Am continuat să călesc carnea cu legumele timp de 5-6 minute, până când carnea s-a deschis la culoare și nu am mai văzut urme de carne crudă în tigaie.
3. Am adăugat acum peste carne și legume passata de roșii, sare și piper. Am amestecat, am acoperit tigaia cu capacul și am redus focul la mic. Am fiert sosul la foc mic, sub capac, verificând din când în când să nu rămână fără lichid, timp de 30 de minute. Dacă se întâmplă să scadă prea mult, mai completați cu câte puțină apă fierbinte.
4. În final, am luat capacul și am ridicat focul spre mediu, amestecând frecvent, până ce sosul a scăzut bine. Am oprit focul, am asezonat din nou cu sare și piper și am adăugat și niște busuioc proaspăt. Sosul de carne și legume pentru preparatul nostru, dovlecei în straturi la cuptor, este gata acum, îl lăsăm deoparte.

Pregătirea dovleceilor

În mare măsură, pregătirea acestora constă în eliminarea apei în exces conținute de dovlecei.
1. Pe cei mici i-am feliat pe lungime, la o grosime de aproximativ 6-8 mm, pe cel mărișor l-am tăiat în felii la fel de groase, dar rotunde. Am presărat feliile cu sare și le-am lăsat deoparte cam 30 de minute, să extragă sarea cât mai multă apă din dovlecei.
2. Î-am zvântat bine, între straturi de hârtie absorbantă de bucătărie.
3. Se pot trage puțin la tigaie. După ce sunt gata, dovleceii se scot într-un castron, se pot suprapune fără probleme.

Asamblarea mâncării

Acum, că avem, practic, toate elementele mâncării pregătite, pornim cuptorul și-l fixăm la 200°C, apoi trecem la asamblarea gratinului nostru cu dovlecei în straturi la cuptor cu carne și legume.1. Eu am asamblat acești dovlecei în straturi într-un vas adânc de sticlă termorezistentă, cu dimensiunile de 24*40 cm. Mai întâi, am întins pe fundul vasului 2 linguri din sosul de carne și legume. Deasupra sosului, am pus un strat de dovlecei făcuți la tigaie.
2. După ce am obținut un strat uniform de dovlecei, am continuat cu un strat consistent de sos de carne.
3. Am presărat deasupra sosului de carne parmezan ras.
4. Am continuat asamblarea acestor dovlecei în straturi cu felii de mozzarella. Eu am folosit o mozzarella mai uscată, am feliat-o ușor. O parte din mozzarella se păstrează pentru a o pune deasupra mâncării, la final.
5. Am continuat pașii descriși anterior până când am epuizat ingredientele. Ultimul strat al gratinului de dovlecei în straturi la cuptor trebuie să fie de dovlecei, care se presează ușor, să adere bine de celelalte ingrediente, apoi se presară cu parmezan din bleșug.

Gătirea la cuptor

Am dat forma cu dovlecei în straturi la cuptor, la o înălțime medie. După 25 de minute de coacere la 200°C, am deschis cuptorul și am distribuit deasupra mozzarella păstrată. Am continuat coacerea până când mozzarella s-a topit complet și s-a rumenit din loc în loc - încă 15 minute. Eu am adăugat, în acest moment, și câteva felii de roșii pe deasupra, și am mai ținut acești dovlecei în straturi încă 5 minute la cuptor, dar e strict opțional.

Servirea

După ce gratinul cu dovlecei în straturi se scoate din cuptor, recomandarea mea este să se lase să se odihnească cam 20-30 de minute.
Poftă mare!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!