Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vechea metodă de gătit gâscă cu mere si prune uscate. Alegem o gâscă mică, astfel încât procesul să nu dureze mult.
Gâscă cu mere si prune uscate |
Ingrediente:
- 5 mere;
- 200 g de prune;
- 1 lingura. l. cimbru;
- 1 linguriță. piper negru;
- 0,5 linguri. l. ghimbir;
- 50 ml de ulei.
Metoda de gătit:
- Se amestecă condimente uscate, se adaugă sare și ulei vegetal.
- Taiați gâtul gâscului, clătiți și uscați carcasa, apoi frecați amestecul pregătit. Puneți pasărea într-o pungă, legați-o și lăsați-o într-un loc răcoros pentru noapte. Puteți să luați un recipient mare sau alt vas pentru decapare, dar cu un capac. Condimente uscate nu ar trebui.
- Taie mere și prune. Umple gâsca murat, abdomenul poate fi înjunghiat cu o scobitoare. Aripile și picioarele sunt înfășurate cu bucăți de folie, astfel încât să nu ardă.
- Deplasăm carcasa în tava de rață, acoperiți-o, trimiteți-o la cuptor timp de două ore. Gătiți o gâscă la 180 de grade.
- Deschide, se toarnă cu grăsime, care cu siguranță va fi încălzită, se prăjește până la maro auriu fără capac.
Întrucât există multe grăsimi în gâscă, nu este nevoie să-l acoperiți
cu unt sau să încercați să-l puneți sub piele. Spre deosebire de carnea
de pui, această pasăre nu are propria grăsime, este așezată uniform
de-a lungul carcasei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.