Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mâncare de praz cu măsline şi curcan

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Mâncarea de praz este unul dintre cele mai simple preparate. Pe cât de uşor se face, pe atât este de gustoasă! În plus, mancarea este bogat în vitaminele, minerale, fibre alimentare şi e bine să nu ne lipsească din meniu, mai ales în sezonul rece.
Mâncare de praz cu măsline şi curcan

Mâncare de praz cu măsline şi curcan

Ingrediente:

- 12 fire subţiri de praz
- 5 cepe mici
- 800 g carne de curcan
- 1 lămâie
- 500 g sos de tomate
- 4 foi de dafin
- 100 ml ulei
- 300 g măsline
- 1 lingură zahăr
- sare, piper
- 250 ml apă

Mod de preparare
Carnea de curcan se taie în bucăţi şi se găteşte la grill, asezonată cu sare şi piper.
Se spală prazul şi se curăţă, se păstrează numai partea albă. 
Ceapa, tăiată solzişori şi prazul în bucăţi de 2-3 cm, se călesc în ulei, la foc mic până se pătrund. 
Se adaugă şi sosul de tomate, apoi o cană de apă.
Se adaugă măslinele, se acpera oala cu capac şi se lasă la fiert. 
După 10 minute, se adaugă sare, piper, foile de dafin, zahărul şi se mai lasă la fiert încă 5 minute, apoi se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 190 grade, pentru 15 minute. 
Se îndepărtează foile de dafin şi se serveşte delicioasa mâncare de praz cu măsline şi carne de curcan, fierbinte, alături de carnea de curcan. Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!