Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ciulamaua de porumbei este cea mai aromata si gustoasa ciulama, fiind in acelasi timp satioasa.
Ciulama de porumbei |
Ingrediente:
- 4 porumbei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 2 linguri cu unt
- sare
- 200 gr faina
- piper macinat
Mod de preparare:
- Cureti porumbeii de pene si de fulgi, ii parlesti pe flacara vie, ii golesti de intestine, le inlaturi capetele si ghearele. Ii speli in multa apa rece si-i pregatesti astfel: picioarele le introduci in locul intestinelor, iar aripile le rasucesti dupa gat.
- Pui porumbeii la fiert in apa calduta, inlaturi spuma formata , dupa care pui in vasul cu apa: 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina mica, spalate si taiate in patru felii.
- Fierbi la foc domol cu sare si frunze de patrunjel timp de jumatate de ora, dupa care tragi oala de pe foc.
- Din unt si faina pusa incet, invartind in acest timp in cratita cu o lingura de lemn, faci un amestec pe care-l subtiezi cu supa calda. Fierbi sosul alb incet, asezi porumbeii taiati in doua si dupa 10 minute servesti ciulamaua cu mamaliguta calda. Condimentezi cu piper macinat si servesti alaturi de vin alb demisec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.