Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. O rețetă foarte simplă, cu un efort minim. Rezultatul este excelent:
carnea se dovedește a fi neobișnuit de delicată și incredibil de
gustoasă. Crema oferă o carne de iepure uscată, lipsită de sucuri și
grăsimi.
Iepure îndulcit în sos de menta-portocală |
Ingrediente: file de iepure de 1 kg, 2 portocale,
câte o masă de pâini. legume și unt, 80g rădăcină de telina, 150ml supa,
2 table.lozh. miere sirop sau lichior, sare, 1 tea.lozh. menta uscată,
piper negru, câteva cârje de cimbru proaspăt.
Metoda de gătit
Tăiați fileul în porțiuni medii. Dacă în loc de fille în prezența
unei carcase de iepure, se taie în bucăți, fiecare piper și sare.
Se toarnă uleiul vegetal într-o tigaie, se topește și se cremă acolo.
Puneți bucățile la o crustă. Se adaugă țelina tocată și se fierbe
câteva minute.
Acum începem vrăjitoria reală, transformând un vas obișnuit într-o
capodoperă culinară. Sprângeți carnea cu menta, adăugați o coaja de
portocală (frecați cu un răzuitor fin), stoarceți sucul, turnați
lichior, bulion și puneți cârpe de cimbru. Faceți un foc foarte mic și
fierbeți crawl-ul sub capac pentru aproximativ o oră.
Tăiați cel de-al doilea portocaliu în cercuri, coajați și
împărțiți-le în patru părți. Astfel de sferturi trimestriene se vor
dovedi. Cu 10 minute înainte de sfârșitul răcirii, puneți-le un strat
deasupra cărnii, fără amestecare. Orezul fiert alb este cel mai bine
combinat cu o cratiță de menta-portocaliu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.