Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paine la tigaie cu carne de porc condimentata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Carne proaspata de porc avem, condimentul potrivit pentru ea e proaspat preparat. Nu ramane decat sa impachetam totul intr-un aluat cu miez moale si coaja super crocanta.

Paine la tigaie cu carne de porc condimentata

Ingrediente:

Aluat
500 gr faina alba
150 ml apa fierbinte
150 ml apa calduta
10 gr drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
Umplutura de carne
250 gr carne tocata de porc
2 lingurite condiment pentru carne de porc
1 ceapa mica
1 lingura ulei
sare
Condiment pentru carne de porc
5 gr piper negru macinat
5 gr chimion macinat
5 gr chimen macinat
5 gr coriandru boabe macinate
5 gr chili
5 gr boia afumata
Pentru decor si uns
1 lingura ulei
1/2 lingurita condiment pentru carne
putin patrunjel tocat
Bucati: 2 (de 20 cm diametru)
Calorii: 300 cal / un sfert de paine

Mod de preparare:

  1. Incepeti cu pregatirea aluatului. Amestecati faina cu sare. Impartiti faina in doua - ochiometric, nu trebuie sa cantariti.
  2. In apa calduta dizolvati drojdia si zaharul. Acoperiti si lasati-o la loc caldut timp de 10-15 minute, pana devine spumoasa.
  3. Puneti jumatate din faina intr-un bol si turnati apa fierbinte. Amestecati doar pana faina e absorbita complet.
  4. Puneti restul de faina peste aluatul obtinut si adaugati si drojdia activata. Amestecati pana faina e absorbita de tot.
  5. Acum puteti framanta aluatul de mana pana e omogen si elastic - cam 15-20 minute - sau in robot. Se pune apoi la crescut, acoperit, la loc caldut pentru aprox 1 ora, pana-si dubleaza volumul.
  6. Pregatiti condimentul, amestecand toate condimentele.
    Va rezulta mai mult condiment decat e necesar in aceasta reteta, dar restul se poate pastra in borcanel inchis, e foarte aromat si gustos pe carnea tocata.
  7. Pregatiti umplutura: se caleste ceapa tocata marunt in ulei doar pana se inmoaie. Se adauga carnea si se prajeste amestecand des, pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca pe alocuri. Adaugati sare dupa gust si condimentul. Amestecati bine. Gustati si mai adaugati sare sau condiment daca simtiti nevoia.
  8. Se scote aluatul pe masa de lucru data generos cu faina - aluatul e un pic moale. Se imparte in doua bucati egale.
  9. Intindeti din fiecare bucata cate o foaie subtire. Ungeti foaia cu ulei. Presarati jumatate din carnea condimentata pe toata suprafata.
  10. Rulati foaia sub forma de sul. Ridicati sulul si trageti de capete sa se subtieze un pic.
    Rulati sulul dintr-un capat ca un melc. Aplatizati melcul cu mana si apoi intindeti-l cu sucitorul foaie rotunda de aprox 20 cm diametrul - putin mai mica decat diametrul tigaii voastre.
  11. Ungeti painile obtinute cu ulei pe ambele parti.
  12. Incingeti o tigaie de 20-22 cm si daca nu e antiaderenta o ungeti usor cu ulei.
  13. Asezati o paine in ea si dati focul la mediu spre mic. Puneti capacul pe tigaie. Coaceti painea aprox. 5 minute pe prima parte. Va uitati sa fie frumos rumena dedesubt si abia apoi o intoarceti. Dati focul la mai mic si coaceti painea, acoperita cu capac, inca 10 minute pe a doua parte. Daca vi se pare ca nu se rumeneste destul, puteti creste usor focul sub tigaie.
  14. Cand e rumena si pe a doua parte o scoateti intr-un vas acoperit. O ungeti pe ambele parti cu uleiul/untul topit in care ati dizolvat condiment. Presarati putina sare mare de mare si patrunjel tocat fin.
  15. Coaceti a doua paine la fel. Sunt bune caldute sau reci. La servire taiati painile in patru. Fiecare sfert reprezinta o portie, are cca 300 cal. E buna cu iaurt/sana.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!