Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
De regulă, desertul este servit la finalul mesei. Din punct de
vedere nutriţional, specialiştii recomandă să fie consumat înainte de a
te aşeza la masă. Astfel, apetitul se va diminua.
Sfinţişori munteneşti |
- 650 g făină
- 200 ml apă foarte caldă
- 4 l apă
- coaja de la 3 portocale
- coaja de la 1 lămâie mare
- 400 g zahăr si nucă măcinată
- esenţă de rom
- scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Pui făina într-un vas încăpător, adaugi un vârf de cuţit de sare şi faci
o gaură în mijloc, în care torni apa caldă. Frămânţi până când aluatul
devine elastic. Dacă mai este nevoie de făină, mai adaugi câte o
lingură. Treci aluatul pe blatul de masă, îl
împarţi în biluţe şi întinzi suluri subţiri. Formezi mucenicii astfel
încât să arate ca un 8. Mucenicii astfel formaţi îi laşi la uscat până a
doua zi, pe o tavă în care ai pus hârtie de copt.
Pui apa la fiert într-o oală mare. Adaugi zahărul,
coaja rasă de portocală şi cea de lămâie. Când apa începe să fiarbă, dai
focul la minimum şi adaugi mucenicii. Ei se ridică la suprafaţă odată
ce încep să fie fierţi.
Din acest moment, îi mai laşi maximum 5 minute. Esenţa de rom,
scorţişoara şi nuca măcinată, le pui la
sfârşit, după ce ai stins focul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.