Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Astazi am pregatit o delicioasa reteta
de orez cu carne de miel la cuptor. Care va imbogati si diversifica
preparatele traditionalele din carne de miel.
Orez cu carne de miel la cuptor |
600 gr carne-macra de miel ;
1 ceapa;
2 morcovi medii;
1 cana cu orez;
1 foaie de dafin;
1/2 lingurita condiment pentru oaie si miel;
1 ceapa;
2 morcovi medii;
1 cana cu orez;
1 foaie de dafin;
1/2 lingurita condiment pentru oaie si miel;
1/2 lingurita chimen;
1/2 lingurita curcuma;
sare;
piper negru macinat;
1 lingura ulei de masline;
3 cani supa de pui;
1 lingura ulei de masline;
3 cani supa de pui;
ceapa verde si patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de pregatire:
1. Spalam carnea de miel, apoi o taiem cubulete ca pentru gulas.
2. Luam un ceaun, adaugam uleiul de
masline, cand uleiul s-a incins, adaugam carnea de miel si o rumenim
frumos pe toate partile.
3. Cat se rumeneste carnea, curatam si tocam legumele: ceapa o taiem in doua, apoi in felii, iar morcovii ii taiem rondele;
4. Dupa ce carnea s-a rumenit, adaugam
legumele, amestecam si lasam sa se caleasca 5-7 min, apoi adaugam:
foaia de dafin, piperul negru si condimentele, amestecam bine
5. Apoi, adaugam orezul, pe care, l-am
spalat, in prealabil, amestecam si lasam sa se caleasca alte 3-5 min.,
pana ce orezul devine sticlos.
6. Adaugam supa de pui, care trebuie
sa fie fierbinte, sare, dupa gust si lasam sa dea un clocot, apoi dam
ceaunul cu orez cu carne de miel la cuptorul preincalzit la 190-200 C si lasam cca 20 min., acumm depinde de cuptor.
7. Scoatem ceaunul cu orez si carne de miel din cuptor si lasam sa
se odihneasca cca 5 min, pentru a-si amplifica aroma, apoi este gata de
servire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.