Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Orez cu carne de miel la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Astazi am pregatit o delicioasa reteta de orez cu carne de miel la cuptor. Care va imbogati si diversifica preparatele traditionalele din carne de miel.
Orez cu carne de miel la cuptor

Orez cu carne de miel la cuptor

Ingrediente:
600 gr carne-macra de miel ;
1 ceapa;
2 morcovi medii;
1 cana cu orez;
1 foaie de dafin;
1/2 lingurita condiment pentru oaie si miel;
1/2 lingurita chimen;
1/2 lingurita curcuma;
sare;
piper negru macinat;
1 lingura ulei de masline;
3 cani supa de pui;
ceapa verde si patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de pregatire:
1. Spalam carnea de miel, apoi o taiem cubulete ca pentru gulas.
2. Luam un ceaun, adaugam  uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam carnea de miel si o rumenim frumos pe toate partile.
3. Cat se rumeneste carnea, curatam si tocam legumele: ceapa o taiem in doua, apoi in felii, iar morcovii ii taiem rondele;
4. Dupa ce carnea s-a rumenit, adaugam legumele, amestecam si lasam sa se caleasca 5-7 min, apoi adaugam: foaia de dafin, piperul negru si condimentele, amestecam bine
5. Apoi, adaugam orezul, pe care, l-am spalat, in prealabil, amestecam si lasam sa se caleasca  alte 3-5 min., pana ce orezul devine sticlos.
6. Adaugam supa de pui, care trebuie sa fie fierbinte, sare, dupa gust si lasam sa dea un clocot, apoi dam ceaunul cu orez cu carne de miel la cuptorul preincalzit la 190-200 C si lasam cca 20 min., acumm depinde de cuptor.
 7.  Scoatem ceaunul cu orez si carne de miel din cuptor si lasam sa se odihneasca cca 5 min, pentru a-si amplifica aroma, apoi este gata de servire.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!