Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Va prezint o
reteta pe care am invatat-o intr-o vacanta de la o turcoaică in Turcia, portocale imbracate in aluat de cataif si insiropate din belsug, asa cum
numai turcii fac prajiturile.
Cataif turcesc cu apa de flori de portocale si mult sirop |
Ingrediente:
- 300 g fidea foarte sub țire
- 150 g unt topit
Pentru umplutură:
- 100 g nuci
- 100 g fistic
- 125 g migdale
- 50 g zahăr
- o linguri ță scorț i șoară
Pentru sirop:
- 300 g zahăr
- 200 ml apă
- apă de flori de portocal
1. Se mărun țesc la robot nucile, fisticul, migdalele,
scor ți șoara și zahărul. Se adaugă apoi un pic de apă de flori
de portocal care să ajute la legarea amestecului.
2. Fideaua se pune într-o tavă și se toarnă peste ea untul topit. Se amestecă u șor și apoi fideaua se împarte în mai multe bucăț i.
3. Pe fiecare bucată de fidea se pune o cantitate mică de umplutură, se rulează ș i se a șază în tava de copt. Se lasă la cuptor 20 de minute.
4. Între timp, se face siropul, din apă, zahăr și apă de flori de portocal ș i se toarnă peste prăjiturelele răcite. Se lasă de pe o zi pe alta.
2. Fideaua se pune într-o tavă și se toarnă peste ea untul topit. Se amestecă u șor și apoi fideaua se împarte în mai multe bucăț i.
3. Pe fiecare bucată de fidea se pune o cantitate mică de umplutură, se rulează ș i se a șază în tava de copt. Se lasă la cuptor 20 de minute.
4. Între timp, se face siropul, din apă, zahăr și apă de flori de portocal ș i se toarnă peste prăjiturelele răcite. Se lasă de pe o zi pe alta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.