Chiar si cand in piata nu se mai gasesc capsuni, tot poti
prepara o rulada delicioasa cu gem de capsuni, daca ai pus la pastrare.
Fara praf de copt, fara coloranti, mult mai pufoasa si mai gustoasa
decat cea de la magazin.
Rulada cu gem de capsuni |
Ingrediente:
100 g faina,
100 g zahar,
4 oua,
esenta vanilie,
un praf sare,
gem de capsuni
Ornat:
o lingura zahar pudra,
apa
Mod de preparare:
- Bate ouale cu esenta de vanilie si zaharul pentru minim 10-12 minute. Incorporeaza faina cu o spatula, folosind miscari delicate, de jos in sus.
- Odata incorporata faina, pune aluatul intr-o tava de prajitura tapetata cu foaie de copt. Niveleaza bine aluatul, apoi da-l la cuptor pentru 10-12 minute la 200 de grade.
- In rastimp, pregateste o alta foaie de copt, pe care o presari cu zahar pudra. Rastoarna blatul de rulada pe foaia de copt. Indeparteaza foaia de copt de pe spatele prajiturii si taie marginile.
- Intinde 6-7 linguri de gem pe blatul de rulada si ruleaz-o delicat, folosind foaia de copt. Pe masura ce rulezi, elimina foaia de copt din cale.
- Odata stransa rulada, tine-o 1-2 minute usor presata, sa isi pastreze forma. Combina zaharul cu foarte putina apa si amesteca, pentru a obtine o glazura. Raspandeste glazura de zahar cu miscari in zig-zag deasupra ruladei cu gem.
- Raceste desertul inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.