Chiar si cand in piata nu se mai gasesc capsuni, tot poti
prepara o rulada delicioasa cu gem de capsuni, daca ai pus la pastrare.
Fara praf de copt, fara coloranti, mult mai pufoasa si mai gustoasa
decat cea de la magazin.
![]() |
Rulada cu gem de capsuni |
Ingrediente:
100 g faina,
100 g zahar,
4 oua,
esenta vanilie,
un praf sare,
gem de capsuni
Ornat:
o lingura zahar pudra,
apa
Mod de preparare:
- Bate ouale cu esenta de vanilie si zaharul pentru minim 10-12 minute. Incorporeaza faina cu o spatula, folosind miscari delicate, de jos in sus.
- Odata incorporata faina, pune aluatul intr-o tava de prajitura tapetata cu foaie de copt. Niveleaza bine aluatul, apoi da-l la cuptor pentru 10-12 minute la 200 de grade.
- In rastimp, pregateste o alta foaie de copt, pe care o presari cu zahar pudra. Rastoarna blatul de rulada pe foaia de copt. Indeparteaza foaia de copt de pe spatele prajiturii si taie marginile.
- Intinde 6-7 linguri de gem pe blatul de rulada si ruleaz-o delicat, folosind foaia de copt. Pe masura ce rulezi, elimina foaia de copt din cale.
- Odata stransa rulada, tine-o 1-2 minute usor presata, sa isi pastreze forma. Combina zaharul cu foarte putina apa si amesteca, pentru a obtine o glazura. Raspandeste glazura de zahar cu miscari in zig-zag deasupra ruladei cu gem.
- Raceste desertul inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.