Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paine de casa cu cartofi

Retete si gust
Iti place painea cu cartofi, preparata dupa traditia ardeleneasca? Iata o varianta pe care o poti face in casa. Iese densa, aromata si satioasa, asa cum trebuie sa fie o paine de casa buna.
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Ingrediente:

1/2 kg cartofi, 550 g faina, 150 ml din apa in care au fiert cartofii, 2 lingurite sare, 2 linguri ulei, 1 lingurita zahar, 1 pliculet drojdie uscata
Mod de preparare:
  1. Spala bine si fierbe cartofii cu un praf de sare, pana cand ii poti patrunde foarte usor cu furculita. Pastreaza apa de la fiert. Combina drojdia uscata cu zaharul, 4 linguri din zeama de la cartofi si o lingura de faina, amesteca si las-o sa se umfle.
  2. Curata cartofii raciti si zdrobeste-i cu ustensila de piure. Combina cartofii zdrobiti cu faina, incorporandu-i cu mana, pana obtii un aspect granulat. Adauga sarea si amesteca, apoi incorporeaza maiaua si incepe sa framanti aluatul.
  3. In timpul framantarii adauga cele 2 linguri de ulei. Dupa ce aluatul de paine a prins forma, framanta-l pe un blat de lucru pentru inca 10 minute.  Lasa coca la crescut pentru 40 de minute intr-un bol uns bine cu ulei si acoperit cu o folie de plastic.
  4. Scoate aluatul dupa ce a crescut si rotunjeste-l pe un blat bine presarat cu faina. Asaza painea cu cartofi intr-un tuci sau intr-o cratita de fonta si pune-i capacul. Las-o sa creasca pentru minim o ora.
  5. Dupa ce painea a crescut, da-o la cuptor pentru 25 de minute cu capac si pentru alte 25 fara capac. Painea e gata cand e bine rumenita uniform.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!