Pâine cu ou, este un preparat absolut divin. În esență, nu-i nimic altceva decât
niște felii de pâine veche de-o zi scufundate într-un amestec de ou și
lapte aromat cu scorțișoară, prăjite la foc domol în unt, și savurate la mic dejun.
PAINE CU OU |
Ingrediente:
- 6 felii de pâine integrală veche de 1 – 2 zile
- 2 ouă mari de 120g
- ½ cană lapte de 120ml
- 2 linguri zahăr brun de 26g
- ¼ linguriță scorțișoară
- 1 linguriță extract de vanilie
- un vârf de cuțit de nucșoară
- un vârf de cuțit de sare
- 2 linguri unt de 30gMod de preparare:
- Am tăiat feliile de pâine veche în jumătate, iar dacă nu am la-ndemână pâine veche, atunci folosesc pâine proaspătă pe care o deshidratez în cuptorul încins la temperatură maximă pentru 10 minute.
- Într-un bol încăpător am amestecat cu un tel ouăle împreună cu zahărul, laptele, vanilia, scorțișoara, nucșoara și sarea.
- Am luat o tigaie antiaderentă și am topit o lingură de unt, la temperatură medie. Am luat fiecare felie de pâine și am trecut-o prin amestecul de ou, pe o parte și pe cealaltă, având grijă să elimin excesul.
- Am prăjit feliile de pâine la foc mediu, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când s-au rumenit. Le-am scos pe un șervet absorbant și le-am servit calde alături de un ceai ferbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.