Deși ar trebui să fie cea mai
importantă masă a zilei, recunosc că de cel mai multe ori sar peste
micul dejun. O cafea este mai mult decat suficient. Dar, când îmi fac
curaj și mă mobilizez, asta mănânc eu la micul dejun: ou în pâine la
cuptor.
OU IN PAINE LA CUPTOR |
Ingrediente:
- 2 ouă
- Două chifle sau 4 felii de pâine
- Sare
- piper
- puțin unt
- opțional – cascaval sau branză topită felii
Mod de preparare:
1.Se iau chiflele, li
se taie un capac și se scobesc de miez, se pune o bucatică de unt în
interior și oul deasupra. Se condimentează cu sare și piper și se așează
în tava de copt. Se dau la cuptorul încins în prealabil la 150 grade,
pentur 15 minute, adică până când oul este facut.
Dacă se doreste cascaval deasupra,
acesta se adaugă peste ou când este aproape gata și se mai lasă la
cuptor până cascavalul începe să se topească.
2. Dacă acest mic dejun
se face cu felii de pâine, două dintre felii se ung bine cu unt. În
celelea doua felii ramase se face cate o gaură în mijloc și se scoate
miezul. Se
lipesc ca într-un sandwich peste feliile unse cu unt. Se adaugă cate un
ou pentru fiecare sandwich și se pun în tava la cuptor.
În continuare se procedează ca și la micul dejun cu chifle.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.