Reţeta de budincă de pâine cu lapte, la cuptor pe
care v-o propunem astăzi, este varianta coaptă a celebrelor şi
delicioaselor frigănele.
BUDINCA DE PAINE CU LAPTE, LA CUPTOR |
Ingrediente:
500 g pâine de o zi, tăiată în bucăţele
3 căni lapte
3 ouă
1/3 cană unt, topit
½ cană zahăr
1 linguriţă esenţă vanilie
1 linguriţă scorţişoară
½ cană stafide
3 căni lapte
3 ouă
1/3 cană unt, topit
½ cană zahăr
1 linguriţă esenţă vanilie
1 linguriţă scorţişoară
½ cană stafide
Mod de preparare:
Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţină grăsime. Pui bucăţile de pâine într-un vas adânc şi torni laptele peste ele şi laşi să se îmbibe bine câteva minute. Sfărâmi cu mâna sau cu furculiţa.Baţi ouăle într-un vas mic şi torni peste amestecul de pâine, apoi adaugi untul topit, zahărul, esenţa de banilie, scorţişoara şi stafidele. Mixezi până obţii un amestec omogen.
Torni compoziţia în tavă şi întinzi uniform. Laşi la cuptor 50-60 de minute. Încerci cu scobitoarea din loc în loc. Deasupra se va forma o crustă, dar pâinea se va simţi moale. Când o scoţi din cuptor, va fi pufoasă. Aştepţi să se răcească şi apoi tai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.