Prajitura "Fulg de nea" este un desert delicios. Reteta este usoara si completeaza perfect masa de sarbatori.
Despre prajitura aceasta pot sa spun cu toata sinceritatea ca este cea
mai pufoasa prajiturica din cate am gustat pana acum, pur si simplu ti
se topeste in gura.
PRAJITURA FULG DE NEA |
Ingrediente:
Pentru blat:
180 gr zahar
5 galbenusuri
200 gr faina
1 plic zahar vanilat
10 linguri apa
8 gr praf de copt
Pentru crema:
250 gr margarina
350 ml lapte
100 gr nuca de cocos
1 lingura amidon alimentar
putina esenta de rom
Pentru glazura:
200 gr zahar
5 albusuri
nuca de cocos
180 gr zahar
5 galbenusuri
200 gr faina
1 plic zahar vanilat
10 linguri apa
8 gr praf de copt
Pentru crema:
250 gr margarina
350 ml lapte
100 gr nuca de cocos
1 lingura amidon alimentar
putina esenta de rom
Pentru glazura:
200 gr zahar
5 albusuri
nuca de cocos
Mod de preparare:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute.
Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.
Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .
Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.