Iti mai aduci aminte de mirosul prajiturilor de pe
vremea cand erai copil? Mama te rasfatau cu siguranta cu cele
mai bune prajituri. Noi va prezentam
cele mai inspirate retete de prajituri, facuta frecvent de noi pentru ca se facea usor.
PRAJITURA LAMAITA |
Blatul
6 oua
125 gr zahar
150 gr faina
Esenta/extract de vanilie
Coaja de lamaie la o jumatate de lamaie
6 oua
125 gr zahar
150 gr faina
Esenta/extract de vanilie
Coaja de lamaie la o jumatate de lamaie
Crema
4 galbenusuri
1/2 l lapte
30 gr faina
150 gr zahar
vanilie
sare
1/2 l lapte
30 gr faina
150 gr zahar
vanilie
sare
Siropul
Sucul de la 2 lamai
40 gr zahar
75 ml apa
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie cam 20
de minute pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.40 gr zahar
75 ml apa
Se adauga faina treptat peste crema de oua amestecand cu grija, de jos in sus,
Se coace pandispanul la 180°C, cuptor preincalzit pentru 30 minute.
Cand e gata si rumenit frumos, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 2-3 minute in tava, apoi se rastoarna pe un gratar/fund de lemn si lasa sa se raceasca.
Crema
Se pune laptele intr-o craticioara, se adauga batonul de vanilie taiat pe lungime si se incalzeste foarte bine.
Cand atinge punctul de fierbere, se stinge focul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin crema, se adauga faina si apoi treptat laptele caldut. Se mixeaza bine si si se pune crema din nou pe foc mic
Se fierbe cam 10-12 minute pana se ingroasa apoi se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Sirop
Se amesteca, se pun pe foc si se lasa sa fiarba 5-7 min.
Asamblare
Se taie marginile de la blat, apoi se taie blatul in 2 pe orizontala, se insiropeaza cu jumatate din sucul de lamaie, se pune un strat de crema folosind cam 2/3 din cantitatea totala, se pune al doilea blat, se insiropeaza, apoi se unge cu restul de crema si se presara cu putin zahar brun sau cacao.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.