Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA LAMAITA

Retete si gust
Iti mai aduci aminte de mirosul prajiturilor de pe vremea cand erai copil? Mama te rasfatau cu siguranta cu cele mai bune prajituri. Noi va prezentam cele mai inspirate retete de prajituri, facuta frecvent de noi pentru ca se facea usor.
LAMAITA
PRAJITURA LAMAITA
Ingrediente
Blatul
6 oua
125 gr zahar
150 gr faina
Esenta/extract de vanilie
Coaja de lamaie la o jumatate de lamaie
Crema
4 galbenusuri
1/2 l lapte
30 gr faina
150 gr zahar
vanilie
sare
Siropul
Sucul de la 2 lamai
40 gr zahar
75 ml apa
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie cam 20 de minute pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Se adauga faina treptat peste crema de oua amestecand cu grija, de jos in sus,
Se coace pandispanul la 180°C, cuptor preincalzit pentru 30 minute.
Cand e gata si rumenit frumos, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 2-3 minute in tava, apoi se rastoarna pe un gratar/fund de lemn si lasa sa se raceasca.
Crema

Se pune laptele intr-o craticioara, se adauga batonul de vanilie taiat pe lungime si se incalzeste foarte bine.
Cand atinge punctul de fierbere, se stinge focul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin crema, se adauga faina si apoi treptat laptele caldut. Se mixeaza bine si si se pune crema din nou pe foc mic
Se fierbe cam 10-12 minute pana se ingroasa apoi se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Sirop

Se amesteca, se pun pe foc si se lasa sa fiarba 5-7 min.
Asamblare

Se taie marginile de la blat, apoi se taie blatul in 2 pe orizontala, se insiropeaza cu jumatate din sucul de lamaie, se pune un strat de crema folosind cam 2/3 din cantitatea totala, se pune al doilea blat, se insiropeaza, apoi se unge cu restul de crema si se presara cu putin zahar brun sau cacao.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!