Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA TOSCA

Retete si gust
Prajitura Tosca este una dintre cele mai bune prajituri de casa. Este foarte renumita, fiind perfecta pentru petrecerile aniversare. Chiar daca aparentele arata altceva, se face foarte usor si este absolut delicioasa.
TOSCA
PRAJITURA TOSCA
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 10 albusuri
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 seminte de mac
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 80 g amidon (se poate inlocui cu faina)
  • 200 g unt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • Pentru al treilea strat:
  • Biscuiti cu cacao
  • Cafea indulcita
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida

    Mod de preparare:

    Blatul se prepara astfel. Amestecam faina cu praful de copt si o lasam deoparte. Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat si le mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
    Adaugam treptat semintele de mac si omogenizam.
    Inlocuim mixerul cu o spatula si incorporam amestecul de faina cernut, cu miscari ample de sus in jos.
    Turnam compozitia pentru blat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 minute.
    Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
    Intre timp preparam crema.
    Mixam galbenusurile cu un praf de sare, adaugam si zaharul, treptat, si mixam pana devin cremoase.
    Adaugam amidonul, amestecam pana se incorporeaza, apoi inlocuim mixerul cu un tel si adaugam laptele putin cate putin. Transferam compozitia intr-o cratita pe care o punem la foc mediu, timp in care vom amesteca continuu si o lasam pana cand se ingroasa.
    Rasturnam compozitia intr-un vas yena si o acoperim cu o folie alimentara pentru a nu face crusta si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
    Dupa ce s-a racit, mixam crema cu untul, pe care il adaugam treptat. Adaugam si o lingurita de extract de vanilie.
    Mixam bine pana cand crema devine pufoasa.
    Intindem crema peste blat si o nivelam.
    Trecem biscuitii prin cafea si ii asezam peste crema, unul langa altul si obtinem al treilea strat al prajiturii.
    Pregatim glazura astfel. Turnam frisca fierbinte peste ciocolata rupta in bucati, o lasam 2-3 minute, dupa care amestecam pana la omogenizare.
    O lasam deoparte zece minute, apoi o turnam peste biscuiti si nivelam cu lama unui cutit.
    Lasam prajitura la frigider o ora pentru a se raci, dupa care o portionam.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!