Prajitura Tosca este una dintre cele mai
bune prajituri de casa. Este foarte renumita, fiind perfecta pentru
petrecerile aniversare. Chiar daca aparentele arata altceva, se face
foarte usor si este absolut delicioasa.
PRAJITURA TOSCA |
- Pentru blat:
- 10 albusuri
- 100 g faina
- 150 g zahar
- 150 seminte de mac
- 1 plic praf de copt
- Un praf de sare
- Pentru crema:
- 8 galbenusuri
- 200 g zahar
- 600 ml lapte
- 80 g amidon (se poate inlocui cu faina)
- 200 g unt
- 1 lingura extract de vanilie
- Un praf de sare
- Pentru al treilea strat:
- Biscuiti cu cacao
- Cafea indulcita
- Pentru glazura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 150 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Blatul se prepara astfel. Amestecam faina cu praful de copt si o lasam deoparte. Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat si le mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam treptat semintele de mac si omogenizam.
Inlocuim mixerul cu o spatula si incorporam amestecul de faina cernut, cu miscari ample de sus in jos.
Turnam compozitia pentru blat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 minute.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam crema.
Mixam galbenusurile cu un praf de sare, adaugam si zaharul, treptat, si mixam pana devin cremoase.
Rasturnam compozitia intr-un vas yena si o acoperim cu o folie alimentara pentru a nu face crusta si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Dupa ce s-a racit, mixam crema cu untul, pe care il adaugam treptat. Adaugam si o lingurita de extract de vanilie.
Mixam bine pana cand crema devine pufoasa.
Intindem crema peste blat si o nivelam.
Trecem biscuitii prin cafea si ii asezam peste crema, unul langa altul si obtinem al treilea strat al prajiturii.
Pregatim glazura astfel. Turnam frisca fierbinte peste ciocolata rupta in bucati, o lasam 2-3 minute, dupa care amestecam pana la omogenizare.
O lasam deoparte zece minute, apoi o turnam peste biscuiti si nivelam cu lama unui cutit.
Lasam prajitura la frigider o ora pentru a se raci, dupa care o portionam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.