Clatite cu piept de pui la cuptor. Clatite aperitiv umplute
cu piept, tocata de pui si gratinate cu cascaval si smantana. O
gustare calda foarte indragita si foarte usor de preparat.
CLATITE CU PTEPT DE PUI GRATINATE |
INGREDIENTE
- 5 clatite preparate dupa reteta preferata
- 1/2 piept de pui mare
- 200 g bacon
- 1 cutie rosii in suc
- 2 catei usturoi
- piper
- oregano
- Pentru gratinare:
- 2 oua
- 200 g smantana
- 100 g cascaval
- sare si piper
- marar
MOD DE PREPARARE:
Bacon-ul taiat fasiute se prajeste usor intr-o tigaie. Cand grasimea incepe sa se topeasca adaugam si pieptul de pui cubulete. Amestecam pana carnea incepe se se albeasca, moment in care adaugam rosiile taiate cubulete (cu tot cu suc) sau date prin blender. Adaugam sare doar daca este absolut necesar, piperam si presaram putin oregano. Lasam la fiert pana scade toata zeama, avand grija ca aproape de final sa adaugam usturoiul tocat marunt. Lasam la racit.
Ouale se bat bine cu putina sare si piper. Adaugam smantana si mararul. Omogenizam.
Clatitele le umplem cu carnea racita. Le pliem, impaturim sau rulam dupa dorinta, apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Turnam deasupra sosul cu smantana, presaram din belsug cu cascaval ras si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Mancarea se serveste calda presarata cu patrunjel verde tocat.TIPS-URI
Cantitatile se pot mari in functie de vasul in care veti pregati mancarea si de cati pofticiosi aveti la masa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.