Așa se face în mod tradițional delicioasa varză călită cu
ciolan de porc. Varza calita cu ciolan de porc este o mancare pe care noi, romanii, o preparam destul de
des, pentru ca este gustoasa si se prepara foarte usor. Să vă mai spun cum miroase în bucătărie după ce e gata
minunea asta?
CIOLAN DE PORC CU VARZA |
● un kg varză acră
● 175 g untură de gâscă sau rață
● 2 cepe
● 2 cepe
● o lingura boabe de ienupar
● 500 ml vin alb sec
● un ciolan de porc
● un ciolan de porc
● sare
● piper
● ulei
Mod de preparare: 1. Ciolanul se stropește cu ulei, se presară cu sare și piper și se
pune la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu. După 60 de minute, se
scoate și se lasă fără folie încă 20 de minute, să se rumenească frumos.2. Între timp, ceapa tocată se pune la călit în grasime și se presară cu un praf de sare. Când a devenit translucidă, se pune varza trecută printr-un jet de apă rece, bine scursă și tăiată fideluță. Se lasă 30 de minute pe foc, amestecând continuu, se pun apoi boabele de ienupar și vinul.
3. Se acoperă cu capac și se lasă la fiert o oră. Se ia capacul și se mai lasa la fiert 30 de minute. Se servește cu ciolanul de porc frumos rumenit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.