Rețete de bulz |
– 500 de grame de mălai
– 150 de grame de cârnați afumați
– 150 de grame de șuncă afumată
– 150 de grame de costiță afumată
– 150 de grame de telemea
– 100 de grame de unt
– 100 de grame de cașcaval
– 10 ouă
– ulei
– sare
Mod de preparare
Se prepară mămăligă din mălai, sare și apă. Pentru bulzul oltenesc, mămăliga trebuie să fie un pic mai tare. Se lasă mămăliguța la răcit și se face umplutura. Se taie cuburi costița și se pune la prăjit, după câteva minute se adaugă șuncă și cârnații și se lasă și ei la prăjit. În acest timp, brânza se rade bine și se amestecă cu ouăle bătute. Acestea se pun peste carnea din tigaie. Când ouăle s-au legat, se ia de pe foc tigaia.În bucățile de mămăligă care se taie, se fac cuiburi care se umplu cu carnea și ouăle prăjite. Se acoperă apoi cu mămăligă, se ung cu puțin ulei și se pun la prăjit pe ambele părți. La final, în farfurie, se pune unt topit și cașcaval pe fiecare bulz. Poftă bună!
Cine nu vrea să prăjească bulzul, trebuie să știe că nu este neapărat nevoie. Mămăliga caldă, amestecată cu brânza rasă și smântână merg perfect alături de carnea prăjită. Nu este neapărat bulz, dar dacă vi se pare prea multă prăjeală, merge și așa. Spor la treabă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.