Chifteluţe suedeze |
Ingrediente (4 porţii)
ulei
1 ceapă, tocată
500 g carne de vită
500 g carne de porc
1/2 cană pesmet
2 gălbenuşuri
1/4 linguriţă nucşoară
1/4 linguriţă cimbru
sare
piper
1 ceapă, tocată
500 g carne de vită
500 g carne de porc
1/2 cană pesmet
2 gălbenuşuri
1/4 linguriţă nucşoară
1/4 linguriţă cimbru
sare
piper
Pentru sos
1/4 cană unt
1/3 cană făină
4 căni supă vită
3/4 cană smântână
sare
piper
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
1/3 cană făină
4 căni supă vită
3/4 cană smântână
sare
piper
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Încingi o lingură de ulei într-o tigaie mare la flacără medie. Adaugi ceapa şi căleşti, amestecând continuu, până când ceapa devine translucidă, cam 2-3 minute. Într-un vas mare, amesteci carnea de vită, cu cea de porc, pesmetul, gălbenuşurile, nucşoara, cimbrul şi ceapa călită. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Folosindu-te de o lingură de lemn sau chiar de mâini, amesteci până se combină bine toate ingredientele.Formezi chifteluţe mici din acest amestec, cam 24 la număr. Pui puţin ulei în tigaie, adaugi rând pe rând chifteluţele şi le prăjeşti până se rumenesc pe ambele părţi, cam 4-5 minute. Le transferi pe un şervet absorbant.
Pentru a face sosul, topeşti untul într-o cratiţă. Presari făina şi amesteci timp de 1 minut. Treptat, torni supa de vită şi laşi pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă, cam 1-2 minute. Încorporezi smântâna; asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Pui chifteluţele în sos şi laşi pe foc mic cam 8-10 minute. Serveşti chifteluţele suedeze imediat, garnisite cu pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.