Paste cu legume si muschiuleti de porc in sos teriyaki |
350 g muschiulet de porc
1 lingura amidon
3-4 linguri ulei
1 ceapa medie
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
3 ciuperci champignon medii
sare
piper
2 catei usturoi pisati
180 g paste din orez
Pentru sos:
150 ml supa clara pui
50 ml sos teriyaki
1 lingurita amidon
Pentru decor:
Ceapa verde sau patrunjel
PREPARARE:Punem intr-o oala apa la fiert. Taiem muschiuletul de porc rondele pe diagonala, apoi fiecare felie in jumatate daca sunt mari. Punem o lingura amidon peste carne, o amestecam bine astfel incat sa ajunga pe fiecare bucatica, apoi prajim in uleiul incins timp de 1 minut pe fiecare parte (maxim 2 minute daca am taiat felii mai groase), apoi le scoatem pe o farfurie si presaram foarte putina sare si piper. Luam si apa fierbinte de pe foc si punem pastele de orez in ea – le lasam in apa conform timpilor indicate pe punga.
In uleiul in care am prajit carnea vom cali ceapa, apoi adaugam ardeii si ciupercile taiate felii subtiri. Le calim si pe acestea in jur de 1 minut.
Amestecam supa de pui cu sosul teriyaki, le turnam peste legume.
Adaugam si carnea si 2 catei usturoi pisati, lasam 3 minute sa fiarba, apoi incorporam amidonul in sos si lasam la foc mic pana se ingroasa. Punem pastele, incercam sa le acoperim cu sos cu carne si legume amestecand usor, apoi oprim focul si putem manca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.