Ingrediente
pentru blat:
- 250 g faina,
- 50 g masline negre tocate,
- 1 linguta boia de ardei dulce,
- 1 lingurita condimente uscate
- 2 catei de usturoi,
- 20g drojdie,
- 150 ml apa calduta,
- 1/2 lingurita zahar,
- 3 linguri ulei de masline,
- 1 lingurita sare.
Pentru umplutura:
- 200 g unt,
- 500 g branza de vaci,
- 1 lingura patrunjel verde tocat,
- 200 g branza telemea,
- 150 g felii subtiri pastrama de pui,
- 250 g carnati uscati,
- 2 ro sii,
- 150 g felii subtiri salam cu masline,
- 50 g masline verzi,
- 3 rosii cherry galbene,
- 50 branza de oi uscata,
- sare.
Preparare
Etapa 1
Amesteci toate ingredientele de la blat si framanti un aluat potrivit
de tare, pe care il lasi la dospit o ora. Tapetezi o forma de tort unsa
cu hartie de copt, pui aluatul intins.
Etapa 2
Si mai lasi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, lasi sa se raceasca si il tai in doua.
Etapa 3
Omogenizezi untul moale cu branza de vaci. Pastrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, dupa gust, si patrunjel verde.
Etapa 4
A pus decat 100 de unt, 100 de cascaval si vreo 3 linguri de smantana,
pentru ca nu a avut branza telemea. Si nici patrunjel n-a pus, ca erau
destul de multe verdeturi in blat si nici in poza din revista crema de
branza nu contine verdeata.
Etapa 5
Pui jumatate pe primul blat , asezi felii de telemea- eu de cascaval,
ungi cu o cantitate mica de crema si pui feliile de pastrama- eu sunca
de Praga. Ungi cu crema din nou si asezi a doua jumatate de blat. Il
imbraci cu crema de branza si asezi pe laturile tortului felii de carnat
taiate subtiri.
A avut trei feluri de salam uscat, am taiat feliile
in doua si le-a suprapus frumos pe marginea tortului. Acoperi cu felii
de rosii alternativ cu cele de salam cu masline.
Etapa 6
A pus inca un rand de sunca de Praga, apoi a ornat cu salam Chorizo si
cu cele trei feluri de salam uscat. Acoperi centrul tortului cu masline
verzi, cu rosii cherry galbene, taiate felii si cu patrunjel verde. N-a
avut masline verzi si nici rosii galbene, dar ampus in centru o tartina
cu unt si cu icre rosii si a decorat cu o frunza de patrunjel.
Etapa 7
Razi branza de oi si o asezi in strat subtire pe o hartie de copt. O
introduci la cuptor pana cand capata o forma de grilaj. A avut, n-am
facut in schimb am taiat bastonase de ardei verde si rosu si le-am pus
printre feliile de salam. Faci cu un pos floricele de branza oprita .
Foarte ușor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.