Tort cu piscoturi iaurt si capsune
|
Tort cu piscoturi iaurt si capsune
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 2 ore
- Gătire:
- 0 ore
- Gata în:
- 2 ore
- Dificultate:
- U
Ingrediente
un pachet piscoturi (200g)
600 ml iaurt
200 ml smantana
200 ml frisca
200g ciocolata alba
500g capsune (reteta originala spunea zmeura)
20g gelatina
sirop pentru insiropat piscoturile
Preparare
Etapa 1
Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.
Etapa 2
Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati
gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata
adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
Etapa 3
Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica
pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau
pana ce crema se omogenizeaza.
Etapa 4
Taiati capsunele in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat)
adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in
ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile
sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsune in casa
ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul
in care folositi capsune este ca prajitura se taie mai greu, mai ales
daca taiati capsunele in bucati mai marisoare cum am facut eu :D.
Etapa 5
Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita
esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o
cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin.
Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21
cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in
siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.
Etapa 6
Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din
inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider
peste noapte.
Etapa 7
Cand ati scos
tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si
asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si
turnati-o peste crema.
Ornati cu restul de capsune si gata de servit.
POFTA BUNA!!!
șor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.