Paste cu ciuperci in sos alb
|
Paste cu ciuperci in sos alb
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 10 min
- Gătire:
- 15 min
- Gata în:
- 25 min
- Dificultate:
- Foar
Ingrediente
- 500 g paste;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 100 g cascaval
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.
Preparare
Intr-o
cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei
(pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele
la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj,
altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am
ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu
are importanta forma pastelor alese.
In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete.
Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.
Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se
lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si
sare si piper dupa gust.
Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.
paste cu ciuperci in sos alb
Pofta buna!
te ușor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.