Prajitura cu doua creme.
|
Prajitura cu doua creme.
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 1 oră
- Dificultate:
- Difici
Ingrediente
INGREDIENTE:
Pentru blatul alb:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 5 linguri de faina
* 5 linguri ulei
* un praf de sare
Pentru blatul de cacao:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri cacao
* un praf de sare
* 5 linguri ulei
Crema ganache de ciocolata:
* 3 ciocolate cu lapte
* 400 ml frisca lichida
* 1 esenta de rom
Crema diplomat:
* 3 oua
* 1 cana de zahar
* 500 ml frisca
* esenta de lamaie
* 2 pliculete gelatina
* 100 ml apa
Preparare
PREPARARE:
1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de
galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare si zahar,pana nu mai
cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile
peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se
tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.Se pune aluatul si se
coace la foc mic,pana se rumeneste usor pe margini.
2.Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb,cu diferenta ca,cacaoa se amesteca cu faina.
3.Pentru crema ganache de ciocolata:
Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.Se rupe ciocolata si
se adauga in frisca.Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa
fiarba.Se da la frigider pana se intareste bine.Apoi se bate cu mixerul
pana isi dubleaza volumul.
4.Pentru crema diplomat:
Se
bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un
pic.Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei
smantani.Se lasa la racit.Gelatina se pune la hidratat in apa,apoi se
pune pe baie de abur sa se topeasca,dar sa nu fiarba si se mesteca pana
se dizolva toate bobitele de gelatina.Frisca se bate bat,apoi se
amesteca cu crema de ou,gelatina racita putin si esenta de lamaie.
5.Se taie blaturile pe jumatate.Se pun intr-o forma dreptunghiulara
astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat
alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.
Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.
l
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.