Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Astazi
la Retete si gust va propun sa facem un preparat clasic: piure de
cartofi; si pentru ca gustul sa fie mult mai bun, mai ales daca folosim
acest piure de cartofi ca garnitura pe langa un cordon bleu de exemplu,
atunci haideti sa facem si un sos pentru piureul de cartofi.
Ingrediente:
Piure de cartofi cu sos |
Pentru piureul de cartofi:
- cartofi
- lapte
- unt
- sare
Pentru sos:
- lapte
- unt
- sare
Pentru sos:
- 2 cepe
- 2 ardei iute si 1 unul de ardei kapia
- sare
- piper
- 2 ardei iute si 1 unul de ardei kapia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepararea piureului de cartofi:
Pentru piureul de cartofi, in primul rand curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem intr-o cratita cu apa rece, presaram putina sare si ii punem la fiert.
Cand
cartofii sunt fierti, ii scurgem de apa in care au fiert. Punem peste
ei un cubulet de unt, putina sare si lapte fierbinte. Ii zdrobim.
Pasul 2
Prepararea sosului:
Pentru sos, curatam doua cepe si le taiem solzisori. Punem ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o punem la calit.
Apoi taiem
marunt si doi ardei iuti si unul de ardei kapia. Punem
si ardeiul peste ceapa, amestecam si lasam la calit, cu focul mic.
Apoi, asezonam cu putina sare si putin piper.
Apoi punem piureul de cartofi pe platou si sosul peste el.
Si pentru ca totul sa fie minunat, puteti prepara pe langa piureul de carofi si niste cordon bleu.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.