Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pentru ca a fost recent Ziua casniciei mele, la 45 de ani, vin cu o mamaliguta preparata, din dor de mamaiga.
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt |
- 500 faina malai
- 300 g iaurt grecesc
- 200 g rulada cascaval cu carnat
- 200 g telemea vaca
- 200 g branza burduf
- 100 g slanina afumata
- 2 cepe verzi
- 1 ardei iute rosu
- sare
MOD DE PREPARARE:
Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati.
Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn.
Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor.
Feliati cubulete slanina afumata.
Spalati ceapa si o feliati rondele subtiri.
Intr-o forma de tarta sau tava ne-aderenta se prajeste usor slaninuta si ceapa.
Jumatate din prajeala se pune separat .
Feliati rulada de cascaval rondele. Taiati telemeaua bucati.
Se intinde pe fundul tavii jumatate din mamaliguta.
Se distribuie jumatate din branzeturi pe toata suprafata.
Se continua cu restul de mamaliga intinzandu-se inca un strat.
Pentru a intinde mai usor mamaliga folositi o lingura si grasimea ramasa de la prajitul slaninei.
Asezati restul de branzeturi in mod egal pe toata suprafata si presarati ceapa verde si slaninuta ramasa.
Dati tava la cuptor 20 minute pentru gratinare.
Decorati cu ardei iute rosu.
Serviti mamaliguta insotita de muraturile.
Pofta buna!
SFAT-URI
In loc de iaurt puteti folosi smantana.
Daca tava va permite puteti face mai multe straturi.
Se poate renuntala slanina. Inlocuiti cu unt sau ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.