Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi cu mărar și smântână în stil ucrainean

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Această garnitură se realizează din doar cinci ingrediente: cartofi, mărar, usturoi, smantana și ulei de floarea soarelui iar combinația lor va fi de-a dreptul magică. La fiecare mușcătură din cartoful fiert și cremos, veți simți o notă ierboasă de mărar proaspăt și savoarea usturoiului crud, alături de cea a smantanei si uleiul de floarea-soarelui.

Cartofi cu mărar și smântână în stil ucrainean

Cartofi cu mărar și smântână în stil ucrainean

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi
  • 300 g de smântană
  • 3 căței de usturoi
  • o legătură de mărar proaspăt
  • o bucată de unt
  • sare, după gust
  • piper negru măcinat, tot după gust

Mod de preparare

Spălați și curățați cartofii. Puneți-i într-o tigaie și acoperiți-i cu apă. Adăugați sare și lăsați-i la fiert, la foc mic. Între timp, spălați și tocați mărunt mărarul.

Separat, amestecați mărarul și smântâna într-un castron. Adăugați sare și usturoiul zdrobit. Amestecați ingredientele cu grijă până obțineți un sos omogen.

Scurgeți apa și puneți din nou tigaia pe aragaz pentru a lăsa apa rămasă să se evapore. Apoi, adăugați untul și amestecați.

Se pun și cartofii cu sosul de smântână și se amestecă din nou ingredientele.

Acoperiți bine cu capacul și lăsați cartofii la foc în jur de 15 minute. 

Cu siguranță, la masa se va exclama că-s cei mai buni cartofi în stil ucrainean!

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!