Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Această garnitură se realizează din doar cinci ingrediente: cartofi, mărar, usturoi, smantana și ulei de floarea soarelui iar combinația lor va fi de-a dreptul magică. La fiecare mușcătură din cartoful fiert și cremos, veți simți o notă ierboasă de mărar proaspăt și savoarea usturoiului crud, alături de cea a smantanei si uleiul de floarea-soarelui.
Cartofi cu mărar și smântână în stil ucrainean |
- 1 kg de cartofi noi
- 300 g de smântană
- 3 căței de usturoi
- o legătură de mărar proaspăt
- o bucată de unt
- sare, după gust
- piper negru măcinat, tot după gust
Mod de preparare
Spălați și curățați cartofii. Puneți-i într-o tigaie și acoperiți-i cu apă. Adăugați sare și lăsați-i la fiert, la foc mic. Între timp, spălați și tocați mărunt mărarul.
Separat, amestecați mărarul și smântâna într-un castron. Adăugați sare și usturoiul zdrobit. Amestecați ingredientele cu grijă până obțineți un sos omogen.
Scurgeți apa și puneți din nou tigaia pe aragaz pentru a lăsa apa rămasă să se evapore. Apoi, adăugați untul și amestecați.
Se pun și cartofii cu sosul de smântână și se amestecă din nou ingredientele.
Acoperiți bine cu capacul și lăsați cartofii la foc în jur de 15 minute.
Cu siguranță, la masa se va exclama că-s cei mai buni cartofi în stil ucrainean!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.