Adica "friptura de carne de porc buna de te lingi pe degete!" Otetul sherry si paprika picanta transforma aceasta friptura: carne de porc cu un aer puternic spaniol. Un strop in plus de otet la finalul retetei adauga un plus de savoare castellana si te vei bucura de perfectiunea aromelor madrilene care se imbina perfect!
Friptura de carne de porc |
- 3 cani si jumatate de apa
- un sfert de cana de sare grunjoasa
- un sfert de cana de zahar
- un sfert de cana de otet sherry (are o aroma dulce-intepatoare care-si merita investitia!)
- o cana de cuburi de gheata
- o bucata de muschi de porc (cam 500-600 g)
- 2 linguri de paprika
- 2 lingurite de zahar
- o lingurita de piper proaspat macinat
- o lingurita de salvie tocata
- o lingurita de cimbru proaspat tocat
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite de ulei de masline
- 2 lingurite de otet sherry
Mod de preparare:
Amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol mare, amestecand pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat.
Pune acest amestec intr-o punga sigilabila.
Adauga gheata si carnea de porc si sigileaza.
Lasa la frigider timp de 3 ore, intorcand punga ocazional.
Amesteca paprika si urmatoarele 5 ingrediente (pana la usturoi inclusiv)
Prepara gratarul pentru a gati friptura de carne de porc la caldura indirecta; incalzeste o parte a gratarului si pe cealalta las-o fara caldura dedesubt.
Ia carnea de porc din punga, sterge-o cu un prosop de hartie, unge-o putin cu ulei.
Freaca apoi amestecul uscat de paprika peste carne.
Pune friptura pe gratar peste flacara directa si lasa sa se gateasca timp de 6 minute, rumenind-o pe toate partile.
Apoi, pune pe partea neincalzita pentru inca 20 de minute.
Aceasta friptura de carne de porc are toate ingredientele si aromele pentru a revitaliza o petrecere la gratar!
Asa ca invita-ti prietenii si pregateste-i pentru marea supriza a zilei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.