Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Halaszle, supa ungurească de peste, in Ungaria se mananca de Craciun, dar si in restul anului. Veți avea nevoie de răbdare și pasiune pentru a duce la bun sfârșit
rețeta, să puteți savura gustul inconfundabil al acestui preparat
tradițional unguresc.
Halaszle, supa ungurească de peste |
- 2 kg de peste
- 1 lingura de untura
- 2 cepe mari
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 1 cartofi mare
- 2 linguri mari de boia
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Curatam pestii de solzi si aripioare, ii evisceram si ii spalam bine.
Curatam ceapa si ardeii, le spalam, le taiem bucati mari si le calim in untura timp de 3-4 minute. Adaugam boiaua, rosiile taiate, cartoful taiat cubulete si usturoiul zdrobit, adaugam apa peste ele si punem bucatile de peste.
Cand legumele sunt fierte, strecuram supa, dam legumele prin sita si separam oasele de carne.
Se reintoarce supa in oala, adaugam pasta de legume si carnea de peste separata de oase, mai adaugam boiaua, sare si piper dupa gust.
La final adaugam in supa bucati de peste file si mai lasam sa clocoteasca 10 minute.
Ciorba se serveste fierbinte cu paine alba si ardei iute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.