Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chiftelutele suedeze

Retete si gust
Nu poti spune ca ai mancat cele mai bune chiftelute in sos pana nu incerci si chiftelutele suedeze. Traditional se servesc alaturi de piure, cu o portie zdravana de sos cremos si cu 2-3 linguri de dulceata acrisoara alaturi. Oricat de ciudata ar suna combinatia, este o reteta pe care o vei adauga la favorite!
chiftele
Chiftelutele suedeze

Ingrediente:

250 g carne tocata de vita, 150 g carne de porc, 2 linguri pesmet, 1 ceapa, 1 ou, sare, piper, 3 linguri unt.

                                                                                 Sos:                                                                                 2 linguri unt, 2 linguri faina. 500 ml supa de vita. 120 ml smantana pentru gatit, sare, piper.

  Servit:

dulceata de merisoare.
Mod de preparare:

  1. Combina toate ingredientele pentru chiftele, exceptand untul, pe care il pastrezi pentru prajit. Da compozitia pentru chiftelute la frigider, acoperite cu folie, pentru cca 30 min.
  2. Formeaza chiftelutele, topeste untul intr-o tigaie antiaderenta si prajeste-le in mai multe transe. Intoarce-le pe toate partile, pt cca 8-10 minute, pana cand se rumenesc bine si uniform. Dupa ce ai terminat de prajit, scoate chiftelele si lasa-le deoparte.
  3. In tigaia in care ai prajit lasa grasimea existenta si adauga untul pentru sos. Cand se topeste, adauga faina si amesteca energic pentru 1-2 minute. Toarna supa concentrata de vita si las-o sa clocoteasca, amestecand ocazional. Cand sosul incepe sa se ingroase, adauga smantana pentru gatit si potriveste de sare si piper.
  4. Intoarce toate chiftelutele in tigaie, peste sos. Lasa-le la foc mic-mediu pentru inca 5-6 minute, iar in acest timp pune cu lingura sos peste ele.
  5. Serveste chiftelutele suedeze alaturi de garnitura de piure, cu sos din belsug si cu dulceata de merisoare alaturi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!