Nu poti spune ca ai mancat cele mai bune chiftelute in sos
pana nu incerci si chiftelutele suedeze. Traditional se servesc alaturi
de piure, cu o portie zdravana de sos cremos si cu 2-3 linguri de
dulceata acrisoara alaturi. Oricat de ciudata ar suna combinatia, este o
reteta pe care o vei adauga la favorite!
Chiftelutele suedeze |
Sos: 2 linguri unt,
2 linguri faina.
500 ml supa de vita.
120 ml smantana pentru gatit,
sare,
piper.
Servit:
dulceata de merisoare.
Mod de preparare:
- Combina toate ingredientele pentru chiftele, exceptand untul, pe care il pastrezi pentru prajit. Da compozitia pentru chiftelute la frigider, acoperite cu folie, pentru cca 30 min.
- Formeaza chiftelutele, topeste untul intr-o tigaie antiaderenta si prajeste-le in mai multe transe. Intoarce-le pe toate partile, pt cca 8-10 minute, pana cand se rumenesc bine si uniform. Dupa ce ai terminat de prajit, scoate chiftelele si lasa-le deoparte.
- In tigaia in care ai prajit lasa grasimea existenta si adauga untul pentru sos. Cand se topeste, adauga faina si amesteca energic pentru 1-2 minute. Toarna supa concentrata de vita si las-o sa clocoteasca, amestecand ocazional. Cand sosul incepe sa se ingroase, adauga smantana pentru gatit si potriveste de sare si piper.
- Intoarce toate chiftelutele in tigaie, peste sos. Lasa-le la foc mic-mediu pentru inca 5-6 minute, iar in acest timp pune cu lingura sos peste ele.
- Serveste chiftelutele suedeze alaturi de garnitura de piure, cu sos din belsug si cu dulceata de merisoare alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.