Sandvisul Cubano. Sandvisul a inceput sa se bucure rapid de popularitate in Cuba. Carnea de porc este absolut necesara pentru autenticitatea acestei retete si poate fi folosita cea ramasa de la friptura de porc pregatita pentru mesele de duminica. Painea cubaneza este ingredientul clasic, dar poate fi folosita si paine italieneasca sau frantuzeasca. Uneori se numeste “sandvis mixto.”
Sandvis Cubano (Cuba) |
1 franzela cubaneza, frantuzeasca sau italieneasca
¼ cana mustar
450 grame friptura de porc taiata feliute subtiri
450 grame sunca, taiata subtire
250 de grame svaiter
1 cana cu muraturi taiate marunt
Mod de preparare:
Pre-incalzeste cuptorul la 200°C.
Taie franzela in jumatate, pe lungime.
Unge ambele jumatati cu mustar.
Pune un strat de friptura de porc, apoi adauga un strat de sunca, branza si la final, muraturile.
Acopera cu cealalta jumatate de franzela.Impacheteaza sandvisul in folie de aluminiu si pune-l pe o foaie de copt.
Preseaza-l cu o greutate si lasa-l la cuptor cam 15 minute, pana ce branza se topeste.
Scoate-l din folia de aluminiu, taie-l in portii individuale si serveste-l fierbinte.
Sfat:
Sandvisurile Cubano se fac de regula intr-un toaster, aproximand gramajele de mai sus.
Il mai poti pune si intr-o tigaie la foc mediu, pe aragaz, presandu-l cu o alta tigaie mai mica.
O optiune finala este aceea de a pune sandvisul invelit in aluminiu pe gratarul incins si sa-l presezi cu caramizi invelite si ele in folie de aluminiu.
Ambele jumatati de paine pot fi unse cu unt, inainte de a pune mustar pe ele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.