Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Coaste de porc, cartofi si rosii la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Reteta cu coaste chiar este foarte simpla, poate fi o idee pentru pranz sau chair pentru cina, daca preferati o masa mai bogata.

Iata cum fac eu reteta de coaste fragede si suculente de porc la cuptor. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta simpla cu carne de porc!

Coaste de porc, cartofi si rosii la cuptor

Coaste de porc, cartofi si rosii la cuptor

Ingrediente 

  • 4 coaste mari de porc
  • 4 cartofi rosii medii
  • 7-8 rosii cherry
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui/arahide
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare 

 Daca avem coaste mari de porc, le taiem in doua. Eu am obtinut 8 bucati din cele 4 coaste. Daca nu sunt mari, este mai bine sa le lasati intregi.

Ungem coastele cu 2 linguri de ulei, apoi le pudram cu sare, piper proaspat macinat si cimbru, dupa gust.

 Punem coastele de porc intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si le punem in frigider pentru minim o ora.

Dupa repaus, punem celelalte 2 linguri de ulei intr-o tava antiaderenta si coastele de porc. 
 
Adaugam cca 100 ml de apa calda in tava si o acoperim cu folie de aluminiu.

Coacem coastele, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, coastele prind un pic de culoare si se inmoaie putin.

Le scoatem din tava, adaugam cartofii curatati si taiati in bucati potrivite, rosiile cherry intregi si cateii de usturoi intregi, necuratati.

Condimentam legumele din tava cu sare, piper proaspat macinat si 1 lingurita de cimbru. 
 
Amestecam bine legumele. In acest punct, daca doriti, puteti adauga si o lingurita de boia dulce.

 Peste stratul de legume, adaugam coastele de porc si inca 100 ml apa calda.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptor.

Coacem delciioasele coaste de porc cu cartofi inca 30 de minute, la 180°C.

 Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu. 

Introducem coastele in cuptor si le coacem inca 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Le servim calde, sunt atat de fragede si gustoase! 

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!