Reteta cu coaste chiar este foarte simpla, poate fi o idee pentru pranz sau chair pentru cina, daca preferati o masa mai bogata.
Iata cum fac eu reteta de coaste fragede si suculente de porc la cuptor. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta simpla cu carne de porc!
Coaste de porc, cartofi si rosii la cuptor |
- 4 coaste mari de porc
- 4 cartofi rosii medii
- 7-8 rosii cherry
- 3-4 catei usturoi
- 2 lingurite cimbru uscat
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui/arahide
- 200 ml apa
- sare
- piper
Mod de preparare
Daca avem coaste mari de porc, le taiem in doua. Eu am obtinut 8 bucati din cele 4 coaste. Daca nu sunt mari, este mai bine sa le lasati intregi.
Ungem coastele cu 2 linguri de ulei, apoi le pudram cu sare, piper proaspat macinat si cimbru, dupa gust.Punem coastele de porc intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si le punem in frigider pentru minim o ora.
Dupa repaus, punem celelalte 2 linguri de ulei intr-o tava antiaderenta si coastele de porc.Coacem coastele, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute.
Le
scoatem din tava, adaugam cartofii curatati si taiati in bucati
potrivite, rosiile cherry intregi si cateii de usturoi intregi,
necuratati.
Peste stratul de legume, adaugam coastele de porc si inca 100 ml apa calda.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptor.
Coacem delciioasele coaste de porc cu cartofi inca 30 de minute, la 180°C.Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu.
Introducem coastele in cuptor si le coacem inca 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Le servim calde, sunt atat de fragede si gustoase!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.