Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi Striviti La Cuptor Cu Usturoi Si Parmezan

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html O reteta simpla de cartofi striviti la cuptor care se face in 45 de minute (5 de pregatire si 40 de coacere). Sunt perfecti pentru garnitura dar si ca aperitiv sau snack.
Cartofi Striviti La Cuptor Cu Usturoi Si Parmezan

Cartofi Striviti La Cuptor Cu Usturoi Si Parmezan

Ingrediente
  • 900 g cartofi baby
  • Sare de mare si piper proaspat macinat - dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 3 catei de usturoi - maruntiti
  • 1/4 cana de Parmezan - razuit
  • o legatura mica de busuioc proaspat - (optional)
  • 1/3 cana de smantana - (optional)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200C.  Ungeti o tava mare de cuptor cu putin ulei.
Puneti cartofii intr-o oala si turnati apa cat sa-i acoperiti.
Aduceti la punctul de fierbere, apoi acoperiti cu un capac si dati focul la minim.
Lasati sa fiarba incet pentru vreo 10-12 minute pana cand furculita intra usor in mijlocul unul cartof.
Aranjati cartofii pe tava, lasand spatiu intre ei de cativa cm.
Folosind un zdrobitor de cartofi, apasati in mijlocul unui cartof, si zdrobiti usor pana cand acesta ramane cam de 1 cm grosime.  Repetati procesul pentru restul cartofilor.
Intr-un bol mic, amestecati uleiul, mirodeniile si usturoiul.  Puneti cate o lingurita din acest mix peste fiecare cartof, apoi coaceti in cuptorul incins pentru 20-25 minute pana cand acestia devin aurii si crocanti.
Presarati cartofii cu parmezan si coacetii pentru inca 2-3 minute.
Serviti cu smantana si busuioc proaspat!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!