Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html O reteta simpla de cartofi striviti la
cuptor care se face in 45 de minute (5 de pregatire si 40 de coacere).
Sunt perfecti pentru garnitura dar si ca aperitiv sau snack.
Ingrediente
Cartofi Striviti La Cuptor Cu Usturoi Si Parmezan |
- 900 g cartofi baby
- Sare de mare si piper proaspat macinat - dupa gust
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 1/2 lingurita fulgi de chili
- 3 catei de usturoi - maruntiti
- 1/4 cana de Parmezan - razuit
- o legatura mica de busuioc proaspat - (optional)
- 1/3 cana de smantana - (optional)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti o tava mare de cuptor cu putin ulei.
Puneti cartofii intr-o oala si turnati apa cat sa-i acoperiti.
Aduceti la punctul de fierbere, apoi acoperiti cu un capac si dati focul la minim.
Lasati sa fiarba incet pentru vreo 10-12 minute pana cand furculita intra usor in mijlocul unul cartof.
Aranjati cartofii pe tava, lasand spatiu intre ei de cativa cm.
Folosind
un zdrobitor de cartofi, apasati in mijlocul unui cartof, si zdrobiti
usor pana cand acesta ramane cam de 1 cm grosime. Repetati procesul
pentru restul cartofilor.
Intr-un
bol mic, amestecati uleiul, mirodeniile si usturoiul. Puneti cate o
lingurita din acest mix peste fiecare cartof, apoi coaceti in cuptorul
incins pentru 20-25 minute pana cand acestia devin aurii si crocanti.
Presarati cartofii cu parmezan si coacetii pentru inca 2-3 minute.
Serviti cu smantana si busuioc proaspat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.